OFERTA   EDUCATIONALA    2022 - 2023

 

Prezentarea ofertei educatioanale a Liceului Tehnologic Elie Radu invatamant profesional Deschide

 

CALIFICARE Deschide
Completa 2022-2023 Deschide
 Instructor Sportiv - Zi Deschide
Tehnician in administratie - Zi Deschide
Tehnician in activitati economice - Zi DESCHIDE
Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii - Zi Deschide
Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii - Seral DESCHIDE
Mecanic Auto Deschide

 

DESPRE  NOI


    La 10 octombrie 2010,   s-au  implinit 157  de ani de la nasterea inginerului ELIE RADU, Inspector General, artizan si arhitect al Cailor Ferate Romane

        Viata si opera sa complexa, dedicata lucrarilor publice din Romania, il asaza in panteonul marilor personalitati, care au daruit Romaniei moderna infrastructura de care avea nevoie:  cai ferate, drumuri, poduri si alimentari cu apa.

        Eminent pedagog si organizator al Scolii Politehnice Nationale, inginerul ELIE RADU va ramane pentru noi si generatiile viitoare modelul de om care a dus pana la sacrificiu dragostea eterna pentru Romania, transpusa magistral in operele sale tehnice.

                Grupul Scolar de Constructii Montaj Elie Radu a luat fiinta in anul 1990 in locatia fostului Liceu Industrial nr.30, prin transferarea bazei materiale si a resursei umane de la Liceul Industrial nr.18. intr-un spatiu propriu desfasurarii activitatii instructiv educative, sub conducerea d-nei Veronica FLOREA.

In prezent, doamna Director Ioana ARIES nascuta la data de 5.08.1956 absolventa  a Institutului Politehnic Bucuresti - Facultatea de Metalurgie - si a Scolii de Studii Academice Postuniversitare de Informatica Aplicata, autor  al manualelor:   Materii prime si materiale; Teste de evaluare a competentelor; Manual pentru cultura de specialitate S.A.M. - domeniul mecanic.

       Director din 01.01.1999, are o contributie speciala la dotarea si modernizarea scolii, la sporirea calitatii actului educational, prin infiintarea a doua cabinete de informatica cu 47 de calculatoare, creand   conditii de studiu optime pentu elevi. Printr-o coloborare eficienta  cu administratia locala - Primaria sectorului 3 - s-au realizat obiectivele din Planul Managerial vizand modernizarea scolii: asfaltarea curtii si a terenului de sport, finisarea  fatadei, igienizarea si parchetarea tuturor salilor de clasa, inlocuirea tamplariei cu geam termopan,  achizitionarea mobilierului scolar, amenajarea de cabinete si laboratoare etc. 

       

        Liceul Tehnologic Elie Radu  este amplasat in cartierul Vitan, langa Stadionul Olimpia si Liceul Bilingv Decebal. Daca in trecut era o zona oraseneasca periferica cu elemente rurale, in ultimii ani ca urmare a dorintei populatiei din cartierele bucurestene de a locui in resedinte individuale, aici s-a construit mult, astfel incat fostul cartier muncitoresc tinde sa se transforme intr-o zona cu constructii moderne. La acest lucru a contribuit extinderea retelei de utilitati (gaze, canalizare) si faptul ca o mare parte a locuitorilor cartierului (deveniti someri dupa 1992) s-a retras in localitatile de origine, iar piata imobiliara si a terenurilor de constructii a cunoscut o larga dezvoltare.

        Spre deosebire de anii 1980-1990 cand mediul zonei scolii era unul preponderent muncitoresc in ultimii ani structura ocupationala a locuitorilor a devenit eterogena datorita faptului ca in cartier, din motivele expuse mai sus populatia activa a cunoscut un proces de intinerire.  Exista institutii culturale, Universitatea Gheorghe Cristea, Universitatea Hyperion, Liceul particular Traian Lalescu, Liceul Teoretic Bilingv Decebal  care in perioada anului universitar fac ca atmosfera sa fie animata.
        Populatia, preponderent de origine romana a fost si este marcata de prezenta marilor societati comerciale din zona care au absorbit an de an forta de munca disponibila.

Constructia  scolara

 
In patrimoniul unitatii de invatamant sunt cuprinse doua cladiri: scoala, atelierul scoala.
Cladirea scolii are componenta 21 sali de clasa, din care  2 laboratoare de Informatica, un laborator de Fizica, unul de Chimie, unul de biologie si unul de Asistenta Psihopedagogica dotate corespunzator.

Scoala este conectata la reteaua internet pe fibra optica (4 Mb/s garantat) si are 2 laboratoare de informatica cu calculatoarele legate in retea.

Laboratoarele de informatica au in dotare 47 de calculatoare optimizate legate in retea (2 Servere si 45 statii de lucru), pe care sunt instalate softuri educationale in AEL pentru: Biologie, Fizica, Chimie, Ecologie, Sociologie, Cultura Civica, Economie, Logica, Filozofie, Geografie , Istorie, Informatica, Matematica, Psihologie,Tehnologie, Limba Engleza si altele utile.

Laboratoarele  de Chimie si Biologie sunt dotate recent cu mobilier scolar adecvat.

Toate salile de clasa sunt igienizate, parchetate si au mobilier scolar nou.
Biblioteca scolii este dotata cu un numar de 16000 de volume, un calculator pentru baza de date specifica, insa nu are sala de lectura. Sectiunea Web a bibliotecii  permite accesul la carti virtuale in Limbile Romana si Engleza.
Cladirea atelierului scoala  este alcatuita din 12 ateliere repartizate pe domenii de activitate;

    1 de legislatie rutiera ,

    2 pentru domeniul electric ,

    3 pentru domeniul constructii/instalatii ,

    6 pentru domeniul mecanic.

 

Scoala are autorizatii de functionare pentru ambele cladiri (cea pentru scoala are nr. 4554/ 28.09.2005 si cea pentru ateliere scoala are nr. 379/ 31.03.2006, avand si autorizatie de Protectia muncii pentru ambele cladiri nr 108/13.06.2005 si respectiv nr. 66/14.03.2006.

In incinta scolii s-a construit si dat in folosinta Centrul Sportiv Apollo - o sala de sport multifunctionala - dotata la standarde europene (Fotbal, Handbal, Volei, Gimnastica, Fitness, Balet).

Din anul 2005 in scoala exista si cabinet de asistenta psihopedagogica.

 
 

 

TARGURI  EDUCATIONALE

TARGUL  PROEDUS 

2020

DESCHIDE

TARG PROEDUS 2021

DESCHIDE